Blogger Templates

| LIKE ツ

| HAK CALLYSTA ADONIA |

|follows|

Jumaat, 2 Disember 2011

titipan cinta.

Assalammualaikum !


tiada kasih yang lebih manis daripada kasih cinta dan tiada kasih yang lebih ngeri daripada putus cinta . orang yang putus cinta sering kali berakhir dengan air mata .

air mata kadang kadang lagi manis dari senyuman , air mata lebih mudah menitis apa bila hati nyer disakiti , air mata menitis kerana gembiraan , air mata menitis kerana kehilagan sesorang yang kita sayang . 

Cinta yang tidak berbalas itu bagaikan layang-layang putus talinya . Soal cinta adalah soal hati Ia juga soal jodoh. Manusia hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan jodoh kita.

Soal hati tiada undang-undang. Apatah lagi paksaan.Sejauh dan sedalam mana pun cinta kita terhadap orang, kalau ia tidak berbalas, sukar untuk mengakhirinya dengan perkahwinan.

Cinta tidak selalu bersama jodoh tetapi jodoh selalu bersama cinta. Kahwini orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai diri orang lain. Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cintai tapi tidak menyintai diri kita kerana adalah lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain .

Melupakan seseorang yang disayangi amat sukar. Cinta akan hidup bersama dengan waktu, apabila waktu itu mati, maka matilah cinta itu.

Cinta sejati ialah apabila kita masih mampu tersenyum, sambil mendoakan kebahagiaan untuknya walaupun jika terpaksa melepaskannya pergi. 

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada di sisi kita.

tottot ! jiwangkan ? ^.^

mhluk tuhan say : awak awak , mana relationship awak dengan bf awak ? gamba pun tak ada ? ( facebook )

wahhh , ambil tahu betoii pasal sya budak ni , eye larh sya nak stry larh ni mana hilang nyerr relationship sya and albm sya with bf . oke , sya pun tak tahu kenapa sya sorokkan tu suma dari umum . semenjak akhir akhir ni sya jarang text bf sya , layan dia . tapi bf selalu txt , call sya cuma sya jekk tak layan dia macam dulu kenapa kenapa kenapa ? -___- sya rasa sya dah kurang sayang bf sya :| aclly sya nak jekk mintak clsh dengan dia tapi tak sampai hati nak buat macam tu , 6 dec tarikh yang dia tunggu tunggu selama ni dah nak dekat , tarikh itu juga tarikh hulang tahun kelahiran sya , kami dah rancang nak sambut bufday sya 7 dec sebab 6 dec ramai kawan kawan sya ada papr spm so sya buat prti bufday sya 7 dec insyallah if tiada halangan . serius sya tak sampai hati nak tinggalkan dia nak buat macam mana hati sya dah tak boleh dah nak layan dia macam dulu . maaf maaf maaf kan sya hakim :'( sya ada jawapn sya sendiri kenapa sya berperagai bergini . myb cinta dua tahun lebih datang kembali , 10 bulan kami berpisah sekarang dia datang kembali dengan bahagia , cinta sya kepada capital A memg tidak penah padam even sikit pun . hakim sendiri boleh nilaikan macam mana sya layan hakim daripada capital A , hakim perasan tak sya jarang kata iloveu , imissu , muahh muahh , kat hakim ada tak ? tak ada kan . lepas sya tinggalkan capital A sya banyak kali sya cple itu pun sekjap jekk then sya jumpa hakim tapi kita banyak kali gaduhkan , hakim selalu kata sya ni selfish pentingkan diri sendiri , tapi sya tak kesah pun apa yang hakim kata . sayang sya kepada hakim memg dah nipis sangat , tidak boleh nak up balik :'( sya sendiri nak macam ni sya sendiri yang lakukan . maafkan sya hakim ! sya tak boleh tipu diri sya lagi , sya nak bebaskan diri sya dari awak hakim sorry sorry sorry abdul hakim bin amir :'[


Sungguh puistis sekali ayat-ayat cinta ini kerana cinta ini terlalu besar maknanya dan cinta yang
akan kekal selamanya sekiranya kita bercinta dengan Allah dan Rasul Nya..

0 comments: